Parool 15 april 2021

GLUE Amsterdam 2020

Artikel Noord-Hollands Dagblad

Kunstroute Akersloot 2019

 

In oktober 2019 deed ik mee aan de kunstroute in Akersloot. In de StoreyClub heb ik twee dagen mijn werk mogen exposeren.

Dutch Design Meets Technology

Dutch Design Meets Technology is een evenement waarbij (zoals de titel al doet vermoeden) DutchDesign en technologie elkaar ontmoeten. In 3 bedrijfshallen waren verschillende presentaties te zien van gevestigde bedrijven, start-ups, studenten en professionals. Tijdens het evenement waren interessante lezingen te volgen.

Afstudeerexpositie Academie Minerva

Met trots kan ik vertellen dat ik geslaagd ben voor mijn examen! Daarmee heb ik de opleiding Product Design afgerond aan Academie Minerva.

Ik ben afgestudeerd met een materiaalstudie met hennepvezels, tijdens deze materiaalstudie ben ik opzoek gegaan naar manieren om producten te kunnen maken en ontwerpen met hennepvezels als grondstof. 
Ik zie hennep als innovatief en duurzaam alternatief voor het gebruik van hout en kunststof. Graag vertel ik jullie hier meer over tijdens de expositie.

Mijn examenwerk is komende week te bezichtigen in de Oude Suikerfabriek in Groningen. Ik laat onder andere mijn materiaalonderzoek zien en een aantal producten die hieruit voortgekomen zijn waaronder een grote vergadertafel. 

De opening van de expositie is 23 juni om 14:00. Tot 28 juni is de expositie geopend.

Graag zie ik jullie daar om mijn project te laten zien en 
toe te lichten!

Jory Swart

Materia

Materia is een databank dat opzoek is naar innovatieve materialen, onlangs hebben zij mijn henneppanelen in hun collectie opgenomen.

https://materia.nl/material/hemp-panels/

 

Dutch Design Week

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven (zaterdag 21 oktober tot zondag 29oktober) presenteer ik mijn meest recente en nog lopende project.

Hierbij laat ik mijn materiaalstudie zien die ik gedaan heb met hennepvezels. Dit is een 100% natuurlijk project waarbij ik opzoek ben gegaan naar manieren om met hennepvezels o.a. meubels te construeren en te ontwerpen. 

Ik sta in het Klokgebouw, Strijp-S, Eindhoven.

Etalage Metamorphose

Sinds kort is zijn twee van mijn zitobjecten te bewonderen in de etalage van Metamorphose aan de Oude Boteringestraat in Groningen. Het gaat om Soft Surprise 1 en Soft Surprise 3