Connecting Elements 1

2016 Academie Minerva

 

Bij dit ontwerp zijn de universele poten de drager van elk willekeurig tafelblad. Het zijn de verbindende elementen.

Door het mechanisme in de poten is het mogelijk om een tafelblad van elke dikte, vorm en formaat in te klemmen en te gebruiken als tafelblad.

Dit maakt het mogelijk om bijna overal een tafelblad van te maken, dit zouden oude tafelbladen (bijv. v/d kringloopwinkel) kunnen zijn, losse planken, een oude deur of een combinatie van bovenstaande voorbeelden.

 

 In dit geval heb ik er voor gekozen om deze drie oude planken te gebruiken, welke vroeger onderdeel waren van een sluis en afkomstig zijn uit een opgraving in Groningen.


Connecting Elements 2

 

2017 Academie Minerva

 

Connecting Elements 2 is een gevolg op Connecting Elements 1, deze vroeg namelijk om een aantal verbeteringen. Het vorige ontwerp vroeg namelijk om meer stabiliteit. Dit heb ik verbeterd met dit technisch en visueel verbeterde ontwerp. Het principe is het zelfde, twee universele poten die de drager zijn van een tafelblad naar keuze, hiervoor zijn de mogelijkheden eindeloos, standaard platen, planken, oude tafelbladen, deuren en in dit geval een gebruikt whiteboard.

 


Vormstudie Tafel

Deze vormstudie heeft geleid tot de bovenstaande ontwerpen..

 

Tijdens deze vormstudie naar een tafel ben ik opzoek geweest naar een manier om zelf een tafel samen te stellen. Hierbij was ik onder andere opzoek naar verbindingen en probeerde ik te spelen met evenwicht en spanning in zowel het beeld als in de constructie.