Redefine

Redefine

De mensheid is altijd opzoek naar verbeteringen. Door met een kritische en nieuwsgierige blik om ons heen te kijken slagen we er bijvoorbeeld al eeuwen in om steeds efficiënter te werken, processen te verbeteren, het comfort in ons dagelijks leven te verhogen, gezonder te leven en zo ook ouder te worden.

 

Deze nieuwsgierigheid en de drang naar verbetering is dus erg waardevol voor de mensheid. Het heeft ons doen groeien van holbewoner tot welvarende gezonde mensen met een auto, mobiele telefoon, tablet, een baan en een veilig huis. Het onderscheid ons van de dieren.

 

 

Hoe uit dit zich hedendaags? Met werkvloer als voorbeeld zien we duidelijk dat we opzoek zijn naar de beste ergonomische werkhouding en wordt er tegenwoordig veel staand gewerkt in plaats van zittend.

Daarnaast zijn we opzoek naar de juiste dynamiek tussen de werknemers op de werkvloer. De hiërarchie vervaagt steeds meer, zo mag je (in tegenstelling tot vroeger) het oneens zijn met je leidinggevende, je hoeft geen U meer te zeggen tegen de baas, een stagiair wordt niet meer als voetveeg gebruikt en iedereen krijgt zijn verantwoordelijkheid en de ruimte om fouten te maken.

Resultaat? Een gelijkheid op de werkvloer, een betere werksfeer, meer persoonlijke groei, gelukkiger en gezonder personeel.

 

 

Om de bovenstaande ontwikkelingen visueel te maken en te stimuleren heb ik ze samengevoegd in één object. Een verstelbaar en verplaatsbaar bureau met visuele kenmerken van meerdere lagen binnen het bedrijfsleven.

 

De drager van het bureaublad is een “stapelaar” welke gebruikt wordt om pallets te verplaatsen in een magazijn. Door deze stapelaar te introduceren in een kantooromgeving ontstaat er een verbintenis tussen verschillende disciplines binnen een bedrijf. Dit moet resulteren in meer waardering en onderling respect.

 

Het bureaublad in geïnspireerd op een pallet. Omdat het als bureaublad niet de praktische eigenschappen van een pallet hoeft te hebben (robuust, sterk, stapelbaar, universeel, goedkoop etc.) ontstaat er vrijheid in het ontwerpen ervan. Hierdoor is er een moderne en esthetische herdefinitie ontstaan van de pallet. Dit is terug te zien in het glazen blad en in de speelse, vloeiende vormen in het hout . De spanbanden in het ontwerp zijn een knipoog naar de logistieke achtergrond van de palet en verbinden het glazen blad aan het houten gedeelte van het bureau.

 

Praktisch

 

Dit bureau is in elke gewenste hoogte te verstellen, hierdoor is het mogelijk om zowel staand als zittend te werken. Daarnaast is het bureau ook verplaatsbaar.

Zo kun je het éne moment jezelf af zonderen voor meer concentratie en is het mogelijk om op het andere moment naast een collega waarmee je samenwerkt plaats te nemen. In de winter zet je het bureau lekker naast de verwarming en in de zomer bij het raam of zelfs buiten in de zon!